Mieleen tuut, 19.3.2021

 

Maaliskuun single on Mieleen Tuut. Se on palapeli päivien palasista, joiden on tarkoitus rakentua yhdeksi kokonaiseksi kuvaksi. Ja lippaanveto Fingerporille. Siksi siitä oli syytä tehdä myös video, joka asiaankuuluvasti kuvattiin Tampereen Telakalla. Videolla esiintyy myös Ollie; mm. paras stemmalaulaja, jonka tiedän. Alexi Alalahti Get Some Filmsiltä kuvasi ja editoi sen ammattimiehen ottein.

Hieno iltapäivä. Poronkäristys oli todella hyvää ja Voxin putkivahvari rekvisiittana painoi koronasuojaus naamalla yläkertaan kannettuna pesukoneen verran. 14 ottoa alusta loppuun ja haljennut sormenpää.

On toisinaan hämmästyttävää ymmärtää, kuinka hienoja asioita ihmiset osaavat. Esimerkiksi visuaalinen näkemys, esineiden asettelu, valaistuksen säätäminen, tyylikäs ohjaus ja kokonaisuuden rakentaminen pienistä paloista lopulliseen muotoon. Toisaalta lähes lennosta, ja vaivattomasti, kuin tyhjästä rakennettu toimiva stemma biisiin. Toisaalta tuollaisen paikan kuin Telakka pyörittäminen, lyhyelläkin visiitillä välittyvä ystävällisyys ja rentous. Toisaalta Headline studion ammattimiehen kosketus eli miksaus biisiin.

Sellaisen edessä voi vaan istua alas ja katsella ympärilleen. Mieleen tuut.