Blogi alkaa, 25.11.2020

 

Tänään on keskiviikko ja maisema on metsää ja pelkkää vetistä sumua. Tämä on ensimmäinen blogikirjoitus ja ajattelin sen käsittelevän ajankohtaan sopivasti talvirenkaita. Michelin vai Bridgestone? Itse olen aina ollut Michelin-mies, joten siinä mielessä olen oikeastaan jo lähtökohtaisesti jäävi tasapuolisesti ottamaan vertailumielessä kantaa tämän kaksikon pito- tai liukuominaisuuksiin – saati nastojen määrään tai niiden laskennalliseen kokonaispinta-alaan. Selvää lisäksi on, että kysymys talvirenkaista ei sitten kumminkaan liiku akselilla Michelin-Bridgestone vaan pikemminkin asetelmassa kyllä vai ei – onko Michelinmies symppiksempi kuin Bridgestonen nuolella lävistetty musta B?

Oikea vastaus on kyllä.

Nythän on myös niin, että Nimimerkki Näkymätön julkaisee Recovery Records-levymerkillä tulevina kuukausina sinkkuja (yhteensä näillä tiedoin 3 kpl) ja sitten lopulta albuminkin. Ajankohta on tammi-maaliskuu 2021. Nythän on lisäksi myös niin, ettei levyntekemisessä ole oikeastaan mitään järkeä. Tai tekemisessä toki on, mutta julkaisemisessa ei – jos siis miettii asiaa taloudellisjärjelliseltä kannalta. Mutta mehän emme mieti asiaa järjellä. Emme. Vaan teemme tunteella ja nöyrinä pyytämättömiä tekoja suomalaisen populaarimusiikin opetuslapsina. Onko tämä kaikki siis turhaa?

Oikea vastaus on ei.

No miksi ei? No siksi ei, että vaikkei kukaan muu tätä musiikkia löytäisi tai kuuntelisi – saatikka ostaisi, on kuitenkin lohdullista ajatella niitä monia tulevia hetkiä kun taas syksyn iltojen jo pimetessä voi itse kuunnella kuinka tuo bassoraita ja bongo on kertakaikkiaan vituillaan ja olisi pitänyt asettaa stereokuvassa 5 astetta enempi vasemmalle. Tai kappaleesta riippuen oikealle. Puhumattakaan liian ohuesta ja epärytmisestä tamburiinista. Tai tuo ”EmmMmmeeh”-äänne…sen olisi laulajan pitänyt ehdottomasti ottaa tarkemmin. Nythän se kuullostaa siltä kuin laulaja joko ”ei mene” tai ilmoittaa tiukasti monikko muodossa että ”emme”. (Ihme, että masteroija suostui masteroimaan tämän tekeleen).

Oikea vastaus: laulaja ”ei mene”

Tuntuu vahvasti siis, että Nimimerkki Näkymättömän tulevan albumin nimen pitäisi olla ”Miehille, jotka kuuntelevat omia biisejään”. Tai ”henkilöille” (toim.huom.). Varmaan aika monen levyn nimen pitäisi. Materiaalia julkaistaan nimittäin niin paljon, että eihän sitä kukaan löydä internetin takkuuntuneesta verkosta. Tai vaikka löytäisikin, ei sitä kukaan ehdi kuunnella saati siihen syventyä tai siitä innostua. Pääasia on kuitenkin toivo. Ja suurimpana sen muotona epätoivo – mikään ei synnytä niin suurta kekseliäisyyttä kuin epätoivo. Ajattele vaikkapa Ramses II:sta. Ja epätoivossahan on aina uuden toivon alku.

Oikea vastaus: Kyllä!